Energielabel

Per 1 januari 2015 is het verplicht om bij de verkoop en verhuur van een woning een definitief energielabel aan te leveren. De overheid geeft aan hier streng op toe te zien. De boete start rond 400 euro wanneer u niet aan uw verplichting voldoet. Vervolgens is de kans groot dat de overheid alsnog het aanleveren van een energielabel zal afdwingen.

In januari of februari 2015 (zie tabel) krijgen alle huiseigenaren die nog geen energielabel bezitten een voorlopig energielabel thuis gestuurd. Dit voorlopige label kunt u zelf omzetten in een definitief label.

Heeft u echter in januari al een afspraak bij de notaris voor de overdracht van uw woning en heeft u het voorlopig energielabel nog niet ontvangen? Dan kunt u twee dingen doen om toch op tijd een definitief energielabel te krijgen.
Zelf een definitief energielabel regelen

U logt in met uw DigiD op www.energielabelvoorwoningen.nl (per 1 januari beschikbaar). Hier vindt u uw voorlopige energielabel en de gegevens waarop het label gebaseerd is. Dit voorlopige label kunt u laten omzetten in een definitief label. U hoeft dus niet te wachten tot u per brief een voorlopig energielabel heeft gekregen.

Voor het omzetten naar een definitief label wordt bewijsmateriaal gevraagd. Het aanleveren van de juiste bewijsstukken is naar verwachting niet eenvoudig. Lees hier de instructies betreffende het verzamelen van bewijsstukken.
Dit geldt echter niet voor vrijstaande recreatiewoningen met een gebruiksoppervlakte van minder dan 50 m2 en voor onverwarmde recreatiewoningen.

Een energielabelaar inschakelen

Heeft u geen behoefte aan alle rompslomp rondom het label en wilt u geen risico op een boete lopen, dan kunt u er ook voor kiezen om de aanvraag te laten verzorgen door een energielabelaar, die ook de bewijsstukken voor u verzamelt. Stevens Vastgoed kan een energielabel voor € 139,- excl. btw. Voor € 139,- excl. btw. verzorgt Stevens Vastgoed uw definitieve label inclusief het verzamelen van de benodigde bewijslast. Hiervoor komt de energielabelaar bij u langs om uw woning in kaart te brengen en de gegevens en bewijsstukken worden namens u ingevuld en aangeleverd.

Wilt u gebruik maken van deze dienst, stuur dan een e-mail naar info@stevensvastgoed.nl waarin u aangeeft een opdracht te geven voor het verzorgen van een definitief label op advies van Stevens Vastgoed. Vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer en (indien van toepassing) datum van overdracht van de woning.

Een greep uit ons aanbod

Bloemstraat 56
Bekijk Details
Vraagprijs : € 107.000 K.K
Bewoonbaar oppervlak : 82 m²
Perceel oppervlak : 88 m²

Bekijk Details
Marina-Park 6
Bekijk Details
Vraagprijs : € 105.000 K.K
Bewoonbaar oppervlak : 82 m²
Perceel oppervlak : -

Bekijk Details
Dollardlaan 46
Bekijk Details
Huur : € 80 / maand
Bewoonbaar oppervlak : -
Perceel oppervlak : -

Bekijk Details
Park de Horn 124
Bekijk Details
Vraagprijs : € 142.500 K.K
Bewoonbaar oppervlak : 70 m²
Perceel oppervlak : 303 m²

Bekijk Details
Buys Ballotstraat 13
Bekijk Details
Vraagprijs : € 125.000 K.K
Bewoonbaar oppervlak : 95 m²
Perceel oppervlak : 113 m²

Bekijk Details
Stille Verkoop
Bekijk Details
Vraagprijs : € 180.000 K.K
Bewoonbaar oppervlak : 100 m²
Perceel oppervlak : -

Bekijk Details

Zoek een woning

Budget :

0 woningen gevonden

Onze Keurmerken en Partners nw


 

collectief-besparen
logo-parius-huurwoningen
Funda